splash_zwangerschapsyoga

zwangerZwangerschapsyoga

De zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Bij zwangerschapsyoga gaat het om het bewust beleven van je zwangerschap met als doel van je zwangerschap te genieten en in contact te komen met je basisvertrouwen en innerlijke kracht als voorbereiding op je bevalling.

De lessen zijn praktisch en bestaan uit het doen van yogahoudingen waarbij niet alleen de spieren soepel en sterk worden gemaakt maar waarbij je ook meer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam. Zowel in de yogahoudingen als ook in ontspanningsoefeningen is de adem een belangrijk hulpmiddel. Door het oefenen met de adem leer je bewust te ontspannen en de aandacht te richten. Ook leer je ademtechnieken die je tijdens je bevalling kunt toepassen. Verder is er aandacht voor verschillende baarhoudingen en houdingen voor het opvangen van de weeën. Een keer per maand is er een partnerles. Tijdens deze les worden er o.a. massages en ontspanningsoefeningen geleerd om de weeën op te vangen. Daarnaast wordt informatie gegeven over de zwangerschap en bevalling.

De zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus die op dinsdagavond van 18.45 tot 20.15 uur wordt gegeven in Studio Zuid, Nijverheidsweg 6 in Culemborg en op woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in de yogaruimte bij Yoga Sarasvati, Veldoven 57 in Wijk bij Duurstede. Je kunt deelnemen vanaf 14 zwangerschapsweken. Ervaring met yoga is niet vereist.

Het lesgeld voor zwangerschapsyoga bedraagt €60,- per maand. Dit bedrag is inclusief de partnerles. In de uitgerekende maand kun je ook per les betalen zolang je nog niet bevallen bent. De kosten van een losse les bedragen €15,-. Je kunt altijd eerst een proefles volgen.
Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden een deel van de kosten. Informeer bij je verzekeraar of je recht hebt op een vergoeding.

Wil je meer informatie of deelname aan de lessen neem dan contact met mij op.