buddha

aanhetwaterYoga na de bevalling

De periode na de bevalling wordt vaak als intens ervaren. Het is nog wennen aan het (opnieuw) moeder zijn en een nieuwe gezinssituatie. Daarnaast heeft het lichaam na de bevalling weer tijd nodig om te herstellen. Yoga na de bevalling heeft als doel om op een zachte en liefdevolle manier weer in beweging te komen.

Yoga na de bevalling wordt gegeven als cursus welke bestaat uit 5 lessen. De lessen zijn praktisch en bestaan uit het doen van yogahoudingen die gericht zijn op het versterken van het lichaam en het weer in balans komen na deze drukke periode. De aandacht gaat vooral uit naar het bekken en de bekkenbodem, rug, nek en schouders waarbij gebruik wordt gemaakt van de lage buikadem als basis voor ontspanning.

Even tijd voor jezelf en ervaringen uitwisselen met andere moeders wordt vaak als erg waardevol ervaren. De lessen zijn ook voor moeders die niet de zwangerschapsyoga hebben gevolgd. Je kunt met yoga na de bevalling beginnen ongeveer 6 weken na de geboorte van je kindje. Bij een keizersnede in overleg met de verloskundige.

Bij voldoende interesse wordt de cursus yoga na de bevalling gegeven in Wijk en Culemborg, dag en tijdstip worden in overleg bepaald. Het lesgeld van de cursus bedraagt € 75,-. Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden een deel van de kosten. Informeer bij je verzekeraar of je recht hebt op een vergoeding.

Wil je meer informatie of deelname aan de lessen neem dan contact met mij op.